menu in

Külső kiállítóhelyek

Keceli Haditechnikai Park

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Keceli Hadi­technikai Parkja a Pintér Művek területén Közép-Európa legnagyobb ilyen jellegű gyűjteménye.

Komárom - Monostori Erőd

Monostori Erőd jelentős hadtörténeti emléke a XIX. századi erődépítészetnek Közép-Európában. A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum számos szakmai kiállítása tekinthető meg ezen a helyszínen.

Helyőrségtörténeti Emlékgyűjtemény, Székesfehérvár

Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága a székesfehérvári katonaelődök iránti tisztelettől vezérelve határozta el egy helyőrségtörténeti emlékgyűjtemény megvalósítását a tiszti klub épületében.

Szolnoki Hadkiegészítési Szakgyűjtemény

A 2008. november 15-én, fennállásának 90. évfordulóját ünneplő HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum kezelésében lévő Szolnoki Hadkiegészítési Szakgyűjtemény (Sorkatonai Emlékkiállítás), 2005. július 15-én, a megyei hadkiegészítő parancsnokságok megalakulásának 50. évfordulója alkalmából nyílt meg.

Szombathely katonatörténete - A római legiótól a Magyar Honvédségig

A kiállítóhely udvarán egy vegyi-és sugárfelderítő úszó jármű, egy rádióállomás és egy felújított parancsnoki Volga fogadja a látogatót. A kiállítás közel 2000 évet tekint át a római légióktól a 2004-ben bezárt Savaria Kiképző Központig.

Magyar Katonai Térképészet Szakmatörténeti Múzeuma

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Magyar Katonai Térképészet Szakmatörténeti Múzeuma 1981-től látogat­ható az MH Térképész Szolgálat épületében. A gazdag gyűjtemény átfogó képet ad a világhírű magyar katonai térképészet történe­téről.