menu in

A korábbi külföldi (elsősorban amerikai és francia) háborús tapasztalatok alapján a Szovjetunióban az 1960-as években született döntés harci helikopter rendszeresítéséről. A tervezés feladatát a Mil tervezőiroda kapta meg, amelynek eredményeként 1969-re megszületett egy csapatszállításra és harcászati feladatok ellátására egyaránt alkalmas típus, a Mi-24, amely a „Hind” NATO-kódnevet kapta.

A Mi-24 alapját a Mi-8 szállítóhelikopter adja, amelynek egyes paramétereit megváltoztatták, páncélozott pilótakabint és segédszárnyakat kapott – utóbbi nem csak fegyverzet felfüggesztését biztosította, de a repülési tulajdonságok javítását is szolgálta. Sorozatgyártása 1972-től indult meg. A robosztus törzs 10 fős raj szállítására vált alkalmassá, rotorját két gázturbina hajtotta meg, segédszárnyain hat felfüggesztési pontot alakítottak ki, az orrba pedig nagy tűzerejű gépágyú került. Különböző típusaiból (Mi-24A, -D, -V, -P, -VP) összesen több mint 5000 db készült. Világszerte több mint 50 országban rendszeresítették, harci alkalmazására a legnagyobb mértékben a Szovjetunió afganisztáni háborújában került sor, de világszerte számos harmadik világbeli helyi konfliktusban jutott és jut szerephez még napjainkban is. Az afganisztáni szovjet tapasztalatok a típus számos hibájára rámutattak, elsősorban az infravörös önirányítású légvédelmi rakétákkal, valamint a légvédelmi gépágyúkkal szembeni fokozott sebezhetőségére.

A Magyar Honvédség 1978-ban kapta meg az első példányokat, a típus mind a mai napig hadrendben áll a Magyar Légierőnél. A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum gyűjteményébe több, hadrendből kivont Mi-24 is tartozik, így például a különleges festést kapott Csőrike, Csőrike II. és Csodaszarvas (avagy NATO-kódneve után Szarvastehén) nevet viselő, korábban a Magyar Légierő által jeles alkalmakkor, vagy légi bemutatókon röptetett vagy kiállított példányok.

Műszaki adatok:

Törzs hossza: 17,50 m

Rotorátmérő: 17,30 m

Max. felszállósúly: 12 000 kg

Hajtómű: 2 x 1600 kW-os (2200 Le) Izotov TV3-117A, tengelyteljesítményt szolgáltató gázturbinás hajtómű és egy AI-9 segédhajtómű (indító hajtómű)

Legnagyobb sebesség: 335 km/h

Hatótáv: 450 km

Csúcsmagasság: 4500 m

Személyzet: 2 fő + 10 szállítható utas

Fegyverzet (változattól függően):

–        1 x JakB-12,7 négycsövű, 12,7 mm-es Gatling-rendszerű nehézgéppuska / 1 x GS-30-2K 30 mm gépágyú / 1 x GS–23L ikercsövű 23 mm gépágyú

–        irányított rakéták: 4 x Falanga / 4 v 8 x Sturm / 16 x Ataka páncéltörő rakéták

–        nemirányított rakéták: 57 mm vagy 80 mm rakétakonténer / 2 x Sz-24 rakéta

–        2 x 100 kg/2 x 250 kg/1x 500 kg nemirányított bombák

Parancsnokság Jogi és Igazgatási Osztály Törzsosztály Személyügyi Iroda Hadtörténeti Múzeum Tárgyi Gyűjteményi Osztály Dokumentációs Osztály Múzeumpedagógiai Részleg Hadirégészeti Részleg Kiállítás Üzemeltető Részleg Hadtörténeti Kutató Intézet Hadtörténeti Kutató Osztály Szerkesztőség Hadtörténelmi Levéltár és Térképtár Bécsi Kirendeltség Hadtörténelmi Levéltár Hadtörténeti Térképtár Hadtörténeti Könyvtár Hadisírgondozó és Hőskultusz Igazgatóság Belföldi Hadisírgondozó Osztály Külföldi Hadisírgondozó Osztály Kutató és Ügyfélszolgálati Osztály Üzemeltetési Részleg Gazdasági Igazgatóság Logisztikai Osztály Pénzügyi Részleg Központi Irattár Nyilvántartó Osztály Irattári Osztály Igazolási és Ügyfélszolgálati Osztály